Have a question?
Message sent Close

En enkel meditasjonsøvelse

Hvordan meditere!

Denne meditasjonsøvelsen er en utmerket introduksjon for å gi deg et innblikk i meditasjon.

  1. Sett deg komfortabelt på en stol eller legg deg ned. Hvis du sitter på en stol, sitter du med ryggen rett og uten støtte for hodet. Sitt med bena litt fra hverandre. Legg hendene på fanget. Hvis du legger deg ned så ligg med ryggen rett. Føler du litt ubehag i korsryggen, så legger  du en pute under knærne.
  1. Lukk øynene. Ta tre dype pust med nesen og blås opp magen som en stor ballong, hold i et sekund eller to, og sukk pusten ut gjennom munnen.
  1. Kjenn at kroppen din er avslappet. Plasser oppmerksomheten mot pusten din. Pust inn gjennom nesen og kjenn at pusten er litt kaldere enn innpusten. La pusten finne sin egen naturlige rytme. Kjenn at magen og brystet beveger seg rolig når du puster inn og puster ut.
  1. Rett oppmerksomheten mot pusten din uten å kontrollere tempoet eller intensiteten. Hvis tankene dine vandrer, må du returnere fokus til pusten.
  1. Hvis du synes det er vanskelig å bare fokusere på pusten fordi tankene vandrer, kan du stille telle 1 på innpust og 2 på utpust. 3 ved neste innpust osv. Tell til ti og start deretter på 1 igjen.
  1. Gjør dette i noen minutter eller så lenge du føler deg komfortabel og maksimalt 20 minutter. Når du er ferdig, still deg selv spørsmålet; hvordan har jeg det akkurat nå.

Være snill mot deg selv. Selv om det ikke føles som om du mediterer så gjør du det. Du legger kanskje ikke merke til millisekundene eller sekundene du var i oppmerksomhetsmodus, men du var der, om enn en liten stund. Det er bare å øve, eller praktiserer som vi sier. Uansett er det deilig med noen minutter i stillhet hvor du roer deg ned og frigjør stress i sinn og kropp.

Mediter med et åpent sinn!

Lumi Meditasjon - nyt stillheten